Zonnetje op zee

23-02-2016 | 2015 - 2016

Ik heb al veel verhalen gehoord over de verschrikkelijke terugreis naar Bermuda en dan de oversteek naar de Azoren. De woeste zee, hoge golven, sterke wind, altijd wel slecht weer. Zelfs Martin zei, toen we uit Cuba vertrokken, dat we nu eindelijk beginnen aan het deel van de reis waar het weer kouder en kouder gaat worden en dat er ook wel kans is op slechter weer, meer wind, storm etc. etc. Maar toch stond er weer een verrassing voor ons klaar. Het zonnetje schijnt! Zeker gisteren toen ik met mijn wacht van drie (aangezien Tess keukendienst had en Tesse ziek was) en Bouke bijna het hele schip voor onszelf hadden (iedereen lag toch nog met een beetje zeeziekte in bed), en het zonnetje erbij scheen, was ik toch wel pleasantly surprised, zoals dat in het Engels wordt gezegd.

Toen we aan het einde van mijn wacht ook eindelijk konden zeilen, in plaats van op de motor, werd de zeeziekte ook al minder en dus gaat het tot nu toe (de eerste twee dagen op weg naar Bermuda dus) nog lekker. Er worden zelfs nog korte broeken en slippers gedragen! Maar we zien wel hoe het verder gaat uitpakken. Dit is pas het begin en de storm komt zeker nog wel. Maar nu nog wel even lekker genieten.

EMIETTE