De Grote Ontsnapping

21-02-2016 | 2015 - 2016

De terugkomst van de eigen reis: iedereen was uitgelaten en heel blij om elkaar weer te zien. Toen werd er iets afschuwelijks opgemerkt: Pascal Junior’s hok(je) stond open en hij was weg (voor degenen die Pascal Junior nog niet kennen, het is de boord-heremietkreeft)! Pascal heeft een hypothese bedacht voor wat er gebeurd is: PJ stond achter in de salon, omdat zijn vaste plekje in het magazijn vergast werd tegen de beestjes. Waarschijnlijk is zijn plastic huisje door gassen die uit zijn eten (fruit) kwamen opgezwollen en is de deksel eraf geknald. Deze is toen waarschijnlijk schuin in het hok gevallen en zo is PJ uit het hok gekropen, is een beetje gaan rondzwerven en heeft toen zijn plek in de boordbibliotheek gevonden. Er werd een beloning uitgeloofd voor degene die PJ zou vinden en uiteindelijk was Ben dat: die krijgt een drankje van Pascal op het peperdure Bermuda.  Gelukkig is ons huisdier weer terug!

CLAIRE