Een hectisch begin van de eigen reis Cuba

12-02-2016 | 2015 - 2016

Om tien uur mochten we van boord. Martin had een bus geregeld naar een makkelijker punt om verder te reizen. Ik zat in het groepje met Pascal, Jasper, Neeltje, Benjamin, Beau, Tess, Maart, Romy en Ellemijn.

Tja, we werden dus afgezet op een paar kilometer van het centrum van Havana.”Dus, uhm, ja, een taxi nemen dan maar?” “Uhm, ja, is goed, waarheem?” “Uhm, naar Havana of zo?” “Ja, is wel goed denk.” Zo ging het ongeveer de eerste dag van de eigen reis. We hadden geen echt plan en geen idee waar we nou eigenlijk echt heen wilden. Toen we uiteindelijk in Havana waren aangekomen, besloten we eerst naar de bank te gaan om geld te wisselen en daarna door te reizen naar Viñales, een dorpje wat onder andere bekend staat om haar tabaksplantages. We reden in een oude oncomfortabele taxi in vier uur naar Viñales. Eenmaal hier aangekomen zochten we snel naar een casa particular, een soort hostel of letterlijk vertaald: een particulier huis. Na hier wat gegeten te hebben, blikten we terug op de dag: misschien is het toch beter om de volgende keer een plan te hebben…

TOM