Bij de brandweer

23-01-2016 | 2015 - 2016

Wat een mazzel! Ik mag schrijven over onze aankomstdag in Bocas del Toro. De dag begon in de bus, die ons eerst naar David reed. Vervolgens reden we van David via een erg mooie route naar het noorden. Na een vijfurige rit hadden de leerlingen helaas hun knopje (die waarmee ze hun hersens aanzetten) laten liggen in de bus. Dit had als gevolg dat ze zich als kip zonder kop in een taxi hadden laten zetten en ik ze daar eerst uitgeschreeuwd heb. En JA, dit was een moment van ingrijpen waard. Daarna waren ze hun ouwe gouwe zelf weer en hebben ze met een sterk staaltje prijsonderhandeling een plekje in een taxibootje bemachtigd. Deze racete ons met een angstaanjagende snelheid naar Bocas. Daar aangekomen vond er een zeer effectief overleg plaats met als uitkomst: men wilde gratis overnachten!

Op weg. De eerste dame die opendeed was niet van ons gediend, maar dat maakte niets uit: ze gingen door! Aan het einde van de straat was het raak: we mochten blijven logeren bij de brandweer. Hangmatjes geïnstalleerd en klaar. Bedankt brandweerlieden van Bocas!

JENNIFER – docent