Fietsen!

22-01-2016 | 2015 - 2016

We zijn in Boquete en het is 30° en wat besluiten wij typische Hollanders te doen? We gaan fietsen!

In de ochtend liepen we naar de fietsverhuur waar we voor tien dollar per persoon een mountainbike konden huren en vier uur konden fietsen. Omdat we met zo’n grote groep waren, moesten er nog twee andere fietsen worden gehaald en konden we na een uur wachten, beginnen met fietsen. We begonnen met een route die de vrouw van de verhuurder wel wat voor ons vond. Maar het bleek dus dat na een kilometer fietsen het asfalt ophield en we echt gingen mountainbiken, heuvel op en weer heuvel af. Zelf had ik er heel veel plezier in, maar niet iedereen ging het even makkelijk af. Ben was zo slim om een flesje water mee te nemen, maar hij was dan ook de enige. Daarom hebben we toen we een stroompje water zagen het flesje leeggedronken en hem gevuld met het stromende water. Zo slim als wij waren hebben we niet eerst het water geproefd voordat we het flesje leegdronken en toen we er achter kwamen dat het water vies was, was het flesje natuurlijk al leeg.

Toen we doorfietsten kwamen we bij een huis aan waar we aanbelden om wat te drinken, maar het enige antwoord dat we kregen was geblaf van ongeveer acht honden die daar wacht liepen. Voor we het wisten waren de honden van dat huis aan het blaffen naar de honden van het huis aan de overkant van de straat en was er ineens een heel debat gaande over wat de lekkerste hondenbrokken waren ofzo.

Maar we waren in Boquete, en weet je wat dat betekent? De beste koffie van Zuid-Amerika! Want Boquete staat namelijk bekent om zijn koffieplantages en heerlijke koffie. Er was zelfs een heel festival gewijd aan het oogsten van de koffie. Dus het eerste wat we na het fietsen hebben gedaan, is langs een café gefietst en een lekker bakkie koffie gedronken. Dus we kunnen nu zeggen: Boquete staat niet voor niks bekend om haar koffie, want we hebben er oprecht van genoten.

Jasper