Zes-uursmedicijn

20-01-2016 | 2015 - 2016

Je loopt over het dek en je hoort de gevleugelde woorden: “Wanneer zijn we er nou?” gevolgd door het beste antwoord te verzinnen: ”6 uur!” Gelijk daarna hoor je: ”Hoelang moeten we nog lopen?” ”6 uur!” Dan vraagt een van de SaS’ers aan een van de stuurmannen: “Hoeveel dagen moeten we nog varen tot Bermuda?” De stuurman blijft stil… maar direct na de vraag hoor je vijf andere SaS’ers in koor roepen: “6 U-HUUR!” Dit is de manier om dat soort overbodige vragen te vermijden.

Als je wil weten hoelang, hoever of wanneer we aankomen – waar dan ook – dan kijk je zelf op de AIS. Op de AIS staat namelijk het aantal mijl dat we nog moeten gaan en onze snelheid. Hiermee kan je de tijd berekenen, sterker nog, voor de nog luiere mensen staat er zelfs op hoeveel uur we nog moeten varen. Kortom, “wanneer zijn we er nou?” is een overbodige vraag. De 6-uur-methode is het beste medicijn tegen zeurpieten en ongeduldige apen. Ik wil deze methode als ik thuis kom ook in gaan zetten tegen dat soort figuren. Het medicijn wordt nog niet landelijk erkend, maar is wel getest op mensen uit het hele land (de SaS’ers). Ik ga hard mijn best doen om subsidies te vinden voor dit prachtige medicijn!

FRISO