Veel te zware tassen

19-01-2016 | 2015 - 2016

Eigen reis: negen nachten lang met zes andere SaS’ers en één volwassene, die niks mag zeggen, door Panama reizen. Een paar vragen die je van tevoren bespreekt met je groepje zijn bijvoorbeeld: welke route gaan we doen, gaan we juist heel zuinig doen of het er lekker van nemen, gaan we veel buiten slapen of nooit, wat gaan we eten enz.

De vraag die je natuurlijk ook moet stellen is: wat nemen we allemaal mee? Dat ligt eigenlijk helemaal aan jezelf. Als jij je hele garderobe mee wilt nemen dan doe je dat, als je het zelf maar meesleept. Ik zelf was bezig met mijn tas een avond van te voren inpakken. In het begin dacht ik: “Nou ik neem niet te veel mee, ik ga licht reizen”. Natuurlijk is daar helemaal niks van terecht gekomen. Na het inpakken zat mijn trekkingrugzak helemaal vol met spullen die ik misschien nodig ga hebben. De volgende dag moesten we alle rugzakken op het middendek zetten, omdat we de hele salon leeg gingen halen. Toen ik mijn tas daar neerzette zag ik raar genoeg daarnaast een tas staan, die ik zelfs als schooltas zou kunnen gebruiken. Deze tas was van mijn begeleider Bouke (die de hele week niks mocht bepalen en alleen mocht ingrijpen als dat nodig was). Bouke was het dus wel gelukt om alleen het hoognodige mee te nemen. Alle andere tassen waren wel even groot en gevuld, net als die van mij. Bij een paar hingen er zelfs spullen buiten aan vast, omdat deze niet meer in de tas pasten. Dus, om nog even een tip te geven aan iedereen die hetzelfde wil doen: rol je kleding op. Dan hoef je een minder grote tas mee te nemen.

FOLKERT