Sollicitatiebrieven

07-12-2015 | 2015 - 2016

De scheepsovername is al bijna in zicht. Vandaag was dan ook eindelijk de dag dat iedereen zijn sollicitatiebrief kon inleveren en bekend zou worden wie welke functie had gekregen. De hele dag liep iedereen al aan elkaar te vragen: “En… waar ga jij voor solliciteren?” Sommige mensen vertelden meteen voor welke functie zij zouden gaan met zelfvertrouwen, terwijl anderen het een beetje meer geheim wilden houden.

Er waren leerlingen die de hele dag de tijd namen om hun sollicitatiebrief tot in de puntjes goed te maken, terwijl anderen de brief een half uur voor hun wacht toch nog snel in elkaar hebben geknutseld. Maar hoe dan ook: uiteindelijk zijn er toch 33 prachtige sollicitatiebrieven vóór de deadline van 19:00 uur ingeleverd.

Eventjes later: “Het is tijd.” Oh god. Iedereen moest meteen naar de salon. De eerste functie die bekend werd gemaakt was de kapper en toen de rest van de functies: banketbakker, koks, scheepsarts, machinist, bootsmannen, stuurmannen en als laatste de kapitein. We zijn er zeker met zijn allen klaar voor en ik heb er ook zeker alle vertrouwen in: kom maar op, scheepsovername. Maar misschien toch nog een beetje blijven duimen dat we het schip niet laten zinken…

EMIËTTE (stuurman tijdens de scheepsovername)