Wandeling door de natuur van Brixham

28-10-2015 | 2015 - 2016

Omdat we nog steeds in de haven van Brixham liggen, gingen de ankerwachten vannacht ook gewoon door. De normale ankerwacht is één uurtje, maar omdat sommigen het zo gezellig vinden blijven ze gewoon 3,5 uur wachtlopen. Na het ontbijt had iedereen zich ingesteld op een dagje aan boord, maar zoals altijd veranderde dit snel weer. Om half negen gingen we aan wal in Brixham. We gingen een veldonderzoek doen over de planten en gesteenten in de natuur rond Brixham. Tijdens een wandeling van 3,5 uur werden er schetsen, foto’s en notities gemaakt. Doordat we een paar keer verkeerd waren gelopen, moesten we wat doorlopen en hebben we een kortere route gelopen. Van de vijf planten waar we een schets van hebben gemaakt, moesten we te weten komen waarom deze hier groeien. Daarnaast moesten we dus ook kijken of er iets opvallends was aan de gesteenten. Met al deze informatie hebben we een verslag geschreven dat om 6 uur klaar moest zijn. ’s Middags hebben we Spaanse lessen en leren leren lessen gehad. Tussen de lessen door moesten we helpen op het dek. Een drukke en leerzame, leuke dag.

FLOOR