Armbandjes

26-10-2015 | 2015 - 2016

Vanochtend werden we wakker en lagen we voor anker in de haven van de Engelse Brixham. Afgelopen nacht waren de gewone wachten gestopt en waren de ankerwachten begonnen. Dat houdt in dat er twee mensen wacht hadden in de stuurhut en op het beeldscherm het anker in de gaten moeten houden, het anker moet namelijk in de groene cirkel blijven liggen. Als het anker buiten de groene cirkel komt, moet je een stuurman alarmeren.

Ook hebben we later vandaag veel klusjes om en rond de boot gedaan en we moesten allemaal het kluivernet in kunnen pakken in een kwartier. We hebben een rubberbootje in elkaar gezet zodat we morgen aan wal kunnen in Engeland. De rest van de dag heeft iedereen elkaar geleerd armbandjes te maken van speciaal zeiltouw. Deze hebben we dichtgebrand met lucifers zodat ze er niet meer zo makkelijk af kunnen. Van de dochter van de kapitein en van elkaar hebben we geleerd hoe we verschillende soorten armbandjes kunnen maken. In de kamer van Mieke hangen superveel verschillende touwen in allemaal verschillende kleuren. Iedereen mag hier altijd touw vandaan halen om armbandjes te maken. Heel veel mensen hebben nu vriendschapsarmbandjes voor elkaar gemaakt. Daarnaast hebben we vandaag weer Spaanse les gehad en onze eerste SaS-les gekregen. Hierin hebben we een begin gemaakt aan hoe we moeten ‘leren leren’.

Al met al was het vandaag dus weer een leerzame maar wel relaxte en leuke dag.

BENJAMIN