Dolfijnen aaien

07-03-2015 | 2014 - 2015

Hallo allemaal! Als kind droomt iedereen er wel eens van om met dolfijnen te zwemmen. Om ze te aaien, ze kunstjes te laten doen en ze kusjes te geven. Op Bermuda hebben wij dit gedaan! In een groot oud fort hebben ze een plek gemaakt voor de dolfijnen. In de binnenplaats van het fort was een bad met zeewater. Ik vond het water niet heel groot, maar tijdens de uitleg en show vertelden ze mij dat de dolfijnen hier aan gewend zijn. De meeste dolfijnen zijn er namelijk al hun hele leven.

Na de uitleg en de show mochten wij in groepjes bij de dolfijnen. Helaas mochten we niet bij ze in het water maar we hebben ze geaaid en ze kunstjes laten doen. Ze zijn heel mooi glad en de snee├źn die ze oplopen, door harde stukken in het water, genezen binnen een paar uur.

Ik was bij een halfblinde dolfijn maar ondanks dat, volgde hij toch de handgebaren op. De dolfijnen worden namelijk getraind door handgebaren en niet door taal. Ik heb een hele leuke dag gehad en genoten van de dolfijnen en het mooie weer!

Groetjes
Hannah