Dolfijnen!

12-11-2014 | 2014 - 2015

Terwijl ik uit zat te kijken naar de witte kopjes van de golven in de verte, hoorde mijn wacht ineens vanaf het middendek: Jaaaaaaa! Daar zijn ze! DOLFIJNEN! Ze waren al eerder gezien, tijdens de wacht van 3-6 maar dat was in het donker. Hun lieve gespeel werd nu duidelijker door de opkomende zon. Dus wij rennen allemaal naar bakboord en…. Wauw, wat zijn ze mooi. Kleine grijze dolfijntjes met zwarte kopjes die door het water vliegen. Langzamerhand begint het dek drukker te worden en zoekt iedereen naar een glimp van de dolfijnen die het water snijden.

De dolfijnen die ik hier zie zijn zo anders in vergelijking tot de dolfijnen in een aquarium. Ze voelen heel natuurlijk aan en je hoeft ze niks te geven om kunstjes te doen. Ze zwemmen rustig mee met de snelheid van 8 knopen van de Regina. Tussendoor cirkelen ze om elkaar heen en maken een enthousiast sprongetje om daarna weer het water in te verdwijnen. Ik heb nog nooit dolfijnen of andere grote zeedieren in het wild gezien maar het is echt geweldig. Ze zijn zo mooi en helemaal thuis.

Toen ze weggingen, kon ik alleen nog maar denken aan alles wat we nog gaan zien. De volgende keer dat dolfijnen ons schip komen verwelkomen en hoe iedereen dan over de reling hangt om ook maar een glimp op te vangen.

Sija