Van Amsterdam naar IJmuiden

24-10-2014 | 2014 - 2015

Vrijdag 24 oktober werd ik rond 7 uur wakker. Ik was moe, want de vorige avond was ik tot laat op omdat we van het marineterrein naar de Javakade gingen varen. Dat moest in de nacht omdat we onder het spoor door moesten. Overdag rijden daar natuurlijk treinen, waardoor de brug niet open kan. Ik wilde deze gebeurtenis niet missen. Ik bleef met een aantal anderen nog boven zitten en we maakten wat muziek en keken een film om de tijd te doden omdat we pas om 2 uur ’s nachts vertrokken van het marineterrein.

Het voelde wel grappig dat de plek waar je de afgelopen week op had gewoond opeens bewoog. Het was maar een kort tochtje van tien minuten, maar het was toch een hele ervaring aangezien het de eerste keer was dat we voeren. Aangekomen op de Javakade was het ongeveer 3 uur. We maakten het schip nog even vast en daarna ging iedereen gelijk slapen.

Nadat ik wakker was ging ik gelijk m’n kamer opruimen zodat ik hem aan mijn ouders kon laten zien. Na het ontbijt begonnen de eerste mensen binnen te druppelen. Na een tijdje kwamen mijn ouders ook en ik liet ze het schip zien. Na een hele tijd vertrokken we eindelijk richting IJmuiden. Mijn broertje voer mee. Eerst liet ik hem het hele schip zien, m’n (nog steeds erg nette) hut, het achterdek, het voordek en alles wat erbij hoort. Daarna hielp hij bij het tomatensoep maken voor iedereen aan boord. Het uitdelen van de soep verliep niet helemaal geweldig omdat er een chronisch tekort was aan lepels en bakjes, wat betekende dat er constant een paar aan het afwassen waren. Ergens in het midden van de twee uur durende reis konden er ook wat zeilen gehesen worden om de motor te ondersteunen. Toen we in IJmuiden aankwamen stond iedereen al op de kade te wachten. Het was leuk om voor de eerste keer te varen met de Regina Maris!

Jasper