Statusupdate van bij de indianen

12-01-2014 | 2013 - 2014

Hello!

Bijna een week geleden zijn we in de bus gestapt op weg naar de indianen. Na 2,5 uur kwamen we aan bij de rivier en stapten we in een bootje. Een uur varen later stonden we midden in de jungle bij een indianendorpje. Iedereen heeft tijdens deze week vier activiteiten gedaan: mountains, caves, river and chopping. Het was echt heel erg vet. Bij de mountains gingen we met een gids en een luchtbuks de jungle in. We liepen een prachtige rivier op, op zoek naar leguanen. Helaas hebben we niks gevangen, maar het was wel heel vet. Bij de caves gingen we grotten in waar echt ontelbaar veel vleermuizen waren. Ook waren er open stukken waar we vanaf rotsen het water in sprongen. Er zaten wel vet grote vogelspinnen en andere insecten. Bij river gingen we ‘gewoon’ in een lekker koud bergmeertje zwemmen en bij het choppen gingen we helpen de bananafarms te onderhouden.

Het eten bij de indianen was echt heel erg lekker, drie keer per dag warm eten. Het was wel elke keer ’t zelfde: rijst of banaan met vis. Het allerleukste vond ik het krokodillen jagen. We gingen ’s nachts met een kano de rivier op en zagen dan door zaklampen de ogen oplichten in het riet. We voeren er dan rustig met een bootje naar de krokodil toe en gooiden dan een speer. De grootste krokodil die we gevangen hebben was 2,5 meter. Het krokodillenvlees was een welkome afwisseling. Het smaakt een beetje naar hele lekkere kip. Ook erg leuk was dat we een kano door de jungle hebben gesleept. Een of andere indiaan had bedacht een kano te maken midden in de jungle. We zijn ongeveer 4 uur bezig geweest dat ding met 20 man de jungle uit te krijgen. Echt een samenwerkingsopdracht: helemaal School at Sea!

Groeten  vanuit Portobello, Panama, van
Jasper