De Boiling Lakes

20-12-2013 | 2013 - 2014

Vandaag zijn we naar de Boiling Lake gegaan! Het was helemaal super, echt heel mooi! De dag begon met vroeg opstaan. Om 7 uur stonden we allemaal klaar om aan land te gaan. Eenmaal aan land moesten we wachten op het busje dat ons kwam ophalen. Het was een leuk oud busje. De gids was Seacat, een leuke Dominicaan met rastahaar en een oude vriend van Martin. De weg in het busje naar de Boiling Lake was al gaaf. We reden door schattige dorpjes met allemaal houten huisjes, door het tropisch regenwoud en langs een hele mooie kust. Onderweg stopten we een paar keer omdat de gids eieren, wat fruit en de lunch ging halen. Kletsen met de buurtbewoners bleef natuurlijk niet uitgesloten. Na een uurtje rijden kwamen we aan, midden in het regenwoud. Nu begon de grote, maar o zo mooie wandeling. We hebben het eerste stuk gelopen door het dichte bos. De gids liet ons allemaal dingen zien over de bomen en hoe men vroeger de natuur gebruikte. We mochten onderweg Tarzan en Jane spelen met de lianen. Het valt nog best tegen hoe makkelijk dat is!

2 uur lopen en we waren op het hoogste punt dat we zouden bereiken deze dag. Vanaf dit punt hadden we een super mooi uitzicht over het regenwoud, de bergen en de stoom uit de Boiling Lake. Daar hebben we even met z’n allen pauze gehouden. We kregen super lekkere zelfgemaakte passievruchtsap. Iedereen was er helemaal weg van, Martin en Maurice hebben de volgende dag het sap zelfs voor ons gemaakt omdat we het zo lekker vonden! Toen iedereen weer een beetje uitgerust was van de klim gingen we verder naar the Destillation Valley. Hier waren er al kleine borrelende bronnetjes van kokend water. Wat heel speciaal was, was dat er een stroompje koud water en kokend water bij elkaar kwamen in 1 beekje. Uit de grond kon je een heerlijk klei masker halen, dus iedereen die er aankwam werd eerst helemaal ondergesmeerd door Seacat. De verse eitjes kwamen hier ook heerlijk van pas. Met een visnet hing Seacat de eitjes in een bron kokend water en na 15 minuten waren ze klaar. Het hing er nog maar net vanaf waar je de eitjes in liet zakken, van de ene bron werd de schil zwart en bij de andere bleef ie dezelfde kleur. Dat had iets te maken met de samenstelling van het water uit de bron.

Vervolgens kwamen we bij het laatste deel. Nog even klimmen en klauteren over stenen en door het bos en we kwamen aan bij het 2e grootste kokende meer van de wereld. Het was echt heel cool om te zien. Het was een meer ingebouwd in een soort krater waar in het midden alles kookte. Het stonk er immens naar zwavel, maar dat waren we al gewend van de Teide. We hebben er heerlijk gegeten met het eten dat Seacat had meegebracht. Heerlijke gebakken banaantjes, makreel en een salade van komkommer en tomaten.
En toen begon de terug weg al! Maar de pret was nog niet voorbij! We gingen nog zwemmen!
Een beekje afkomstig uit the Destillation Valley ging met watervalletjes naar beneden. De watervalletjes kwamen elke keer uit in poeltjes ter grote van een jacuzzi. We begonnen ergens onderaan en we klommen elke keer de watervalletjes op m.b.v. lianen, zo kwamen we elke keer weer dichterbij het lekkere warme water. Het was echt heel gaaf om te doen en zo mooi! Na een lange wandeling heerlijk klimmen, zwemmen en chillen in de meest mooie poeltjes.

Toen we terug kwamen bij het verzamelpunt ontdekten we nog een hele hele mooie grot. Het was een soort scheur waar je in zwom, de wanden naast je waren 6-7 meter hoog en als je omhoog keek zag je allemaal bomen. Na 20 meter zwemmen kwam je bij een super mooie waterval, we konden alleen niet te dichtbij door de stroming dus we hebben hem niet heel goed kunnen zien.
Na al dit moois was de dag echt voorbij en was het tijd om terug naar huis te gaan, lekker bbq’en! De dag had echt niet beter gekund!

Liefs,
Anne-Fleur