Het moordspel

01-12-2013 | 2013 - 2014

Vanaf zondag is niemand hier aan boord nog te vertrouwen: er lopen mensen rond met pakken hagelslag en onder de trossen liggen toiletrollen verstopt. Het moordspel is begonnen! Het moordspel houdt in dat je een bepaald persoon op een locatie hier aan boord moet vermoorden met een moordwapen. Iedereen doet mee, ook de bemanning en de docenten. Meteen toen het spel begon, werden de eerste mensen al vermoord. Tomas werd vermoord door Vera met een tampon op het middendek en even later werd Katja met een smoes naar hut 2 gehaald om daar vermoord te worden door Liz met de veilingbak. Toen was het spel echt begonnen!

Omdat het die dag grote schoonmaak was, werd je vol argwaan aangekeken als je met een bezem liep om iets schoon te gaan maken, of gewoon wanneer je iemand vroeg je ergens mee te helpen. Maar er werd ook gebruik gemaakt van de drukte aan boord: spullen werden overal aan boord verstopt. Tevens werden de eerste complotten gesmeed; zo werden er nog meer mensen vermoord. Mijn opdracht was om Wouter te vermoorden met een appel in de kombuis. Zodoende heb ik een appel neergelegd in de kombuis en gewacht totdat hij binnenkwam. Net toen ik mijn moord wilde uitvoeren had hij het echter door en sprong hij uit de keuken! Hij wist nu dat ik hem moest vermoorden, dus durfde hij de kombuis niet meer in. De strijd werd steeds feller en op een gegeven moment vond ik de appel met een mes erdoor heen en een erg bedreigende ‘mispoes’ erop geschreven. Ik denk dat ik hem wel had kunnen vermoorden – tenminste, als ik niet zelf was vermoord terwijl ik de was aan het ophangen was…

Op dit moment zijn er nog een aantal mensen in het spel die, met hulp van anderen, de laatste mensen aan boord proberen te vermoorden!

Liefs
Silke