Organisatie

Organisatie

School at Sea bestaat uit een klein, maar toegewijd team dat jaarlijks een bijzonder opleidingsprogramma op zee organiseert voor leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo. Een deel van het team werkt aan wal, een deel aan boord.

Ervaren team

School at Sea is een stichting zonder winstoogmerk, aangestuurd door enthousiaste professionals met uitgebreide ervaring in talentontwikkeling, voortgezet onderwijs en natuurlijk het varen op tall ships. Ons programma is gebaseerd op ervaringsleren: leren met een directe koppeling naar de praktijk.

Door meer dan tien jaar ervaring weten we inmiddels heel goed wat ervoor nodig is om jongeren in staat te stellen een onvergetelijk succes te maken van hun School at Sea avontuur. Dat geldt zowel voor het team aan wal als het team aan boord, bestaand uit bemanningsleden en eerstegraads docenten. Wat ze gemeen hebben, is hun drijfveer om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen.

Monique Touw

Directeur
De drijvende kracht achter School at Sea. Monique combineert haar enorme ervaring als bemanning (onder andere op de klipper Stad Amsterdam), haar kennis van persoonlijke ontwikkeling en haar passie voor werken met jongeren in School at Sea. Haar missie is om onderwijs leuk te maken en jongeren de kans te geven op een onvergetelijke manier waardevolle 21st century skills te leren.

Samuel Dubois

Kapitein
Sam is een ervaren kapitein, die al eens de wereld rondzeilde met tall ship Tecla. Tussen 2014 tot 2017 voer hij eerst als stuurman en daarna als kapitein voor SaS met de Regina Maris en sinds 2017 is hij de kapitein van de Thalassa tijdens School at Sea. Maar naast bekwaam kapitein is Sam ook op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied een rots in de branding voor de leerlingen.

Bas Ruesen

Coördinator Fundraising Traject
Bas werkt sinds juni 2017 bij School at Sea. Hij heeft een achtergrond als politicoloog, fysiotherapeut en docent Engels. Bas is verantwoordelijk voor de administratie. Ook draagt hij zorg voor de begeleiding van alle kandidaten tijdens het Fundraising Traject, vanaf het moment dat zij zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst tót het moment dat ze geselecteerd worden voor deelname.

Jet Sluik

Stuurman
Jet zeilde onder andere als kapitein met de Tecla (met Sam) de wereld rond en is oprichter en initiatiefnemer van de traditionele schepenbeurs in Den Helder. Zij is ook al meerdere keren met School at Sea meegevaren als stuurman.

Als ervaren stuurman is ze verantwoordelijk voor de sailtraining aan boord. Daarnaast vinden de leerlingen altijd een luisterend oor bij haar.

In schooljaar 2024-2025 is Jet tijdens de tweede helft van de reis, van Panama naar Nederland, aan boord.

Sander Habets

Onderwijscoördinator & docent scheikunde
Sander stapte in schooljaar 2017-2018 voor het eerst aan boord en is sindsdien betrokken bij School at Sea – eerst als docent, later ook als onderwijscoördinator. Daarnaast is hij een van de docenten aan boord die leerlingen helpt bij hun schoolwerk, met name bij de exacte vakken.

Sander en Karlijn dragen in schooljaar 2024-2025 samen de zorg voor het schoolwerk, de voortgang van alle leerlingen, de aansturing van het docententeam en de verslaglegging over de ontwikkeling van de leerlingen. Ze zijn om de beurt een deel van de reis aan boord.

Karlijn Moeskops

Onderwijscoördinator & docent biologie
Karlijn begon haar avontuur op zee in het schooljaar 2018-2019 als docent aan boord van de Thalassa. Dit jaar stapt ze weer op, deze keer in de rol van onderwijscoördinator waarin ze haar passie voor onderwijs, biologie en reizen kan combineren. Daarnaast gaat ze aan de slag met de ontwikkeling van andere programma’s binnen de organisatie. 

Sander en Karlijn dragen in schooljaar 2024-2025 samen de zorg voor het schoolwerk, de voortgang van alle leerlingen, de aansturing van het docententeam en de verslaglegging over de ontwikkeling van de leerlingen. Ze zijn om de beurt een deel van de reis aan boord.

Docententeam 2024-2025

Het vaste team wordt elk jaar aangevuld met eerstegraads bevoegde docenten die de deelnemers helpen en begeleiden bij het maken van het schoolwerk en met hen reflecteren op hun persoonlijke ontwikkeling.

Interesse voor een komend schooljaar? Bekijk onze vacatures eens!

Jette Breedijk

Docent scheikunde
Jette is vorig jaar afgestudeerd als docent scheikunde. Daarna heeft zij negen maanden door Centraal Amerika gereisd waardoor zij is gaan houden van de verschillende culturen en mensen. Met School at Sea kan ze haar twee passies, reizen en lesgeven, goed combineren.

Op naar een super avontuur samen met de leerlingen!

Laura Vugts

Docent Nederlands
Laura werkte zeven jaar als docent Nederlands en mentor op een middelbare school in Overveen. Inmiddels woont ze in het zuiden van het land, waar ze op een taleninstituut Nederlands geeft aan anderstaligen. Daarnaast is ze werkzaam op een middelbare school als leerlingbegeleider.

Laura reist graag, is dol op sport en spel en houdt wel van een avontuur. Dit is de eerste keer dat ze met School at Sea mee gaat en ze heeft er natuurlijk heel veel zin in!

Matthias Hartman

Docent natuurkunde
Matthias gaat voor een tweede keer mee aan boord, want hij is mee geweest als leerling met de SaS-lichting van 2014-2015. Tijdens zijn bachelor Bodem, Water en Atmosfeer en master Earth and Environment in Wageningen heeft hij ook zijn eerstegraads lesbevoegdheid natuurkunde gehaald. De motivatie daarvan kwam deels uit het plezier voor het lesgeven, maar ook zeker uit de mogelijkheid om ooit docent te kunnen zijn aan boord van SaS.

Die droom gaat hij dit jaar werkelijkheid maken! 

Ties Draper

Docent wiskunde
Ties is van huis uit econometrist en werkte de eerste 18 jaar van zijn carrière bij KLM, voordat hij de overstap naar het onderwijs maakte. Ties is getrouwd met Emilie en heeft twee studerende kinderen (18 en 20). Als docent wiskunde is hij verbonden aan het Hyperion Lyceum in Amsterdam. Aan boord is hij ook het aanspreekpunt voor economie.

Ties is een zeiler en een puzzelaar, maar boven alles is hij een teamspeler. Dat kenmerkt ook zijn lesstijl, waarin hij samen met leerlingen denk- en oplossingsrichtingen verkent.

Nautisch team 2024-2025

Onder toezicht van onze ervaren bemanning lopen School at Sea’ers zelf wacht. Deelnemers maken kennis met de theorie en praktijk van het zeilen met een tall ship.

Tom Hulsbosch

Stuurman
Tom gaat voor de vierde keer mee. Hij is zijn carrière in de zeilvaart begonnen op de Thalassa en heeft ook ervaring opgedaan op tall ships bij Spitsbergen en Noorwegen. Inmiddels werkt Tom als ervaren, vaste stuurman op de Thalassa en is hij dus tijdens School at Sea maar ook in de zomermaanden vaak aan boord te vinden.

Tom is aan boord om de Thalassa vanuit Nederland naar Tenerife te loodsen en gaat dan naar huis.

Wessel Weddigen

Stuurman
Wessel komt van oorsprong uit Kiel (Duitsland). een stad aan de Oostzee die bekend staat om de affiniteit met het zeilen. In 2009 voer hij tijdens een schoolreis voor de eerste keer mee op een tall ship. Dat was genoeg om te beslissen dat hij niks anders meer wilde doen. Sinds 2010 heeft Wessel op verschillende schepen gewerkt, waaronder ook al vier keer voor School at Sea als stuurman. In 2019 heeft hij samen met Chantal de Catherina gekocht. Met deze Nederlandse tweemastschoener varen zij met gasten op de Oost- en Noordzee. Als het uitkomt doen ze tijdens de winter leuke dingen, zoals op andere schepen te varen. Deze winter bijvoorbeeld weer op de Thalassa met School at Sea!

Wessel komt naar Tenerife om Tom af te lossen en vaart dan mee tot en met Panama.

Chantal Cörenzig

Matroos
Chantal gaat voor de tweede keer mee. Ook zij komt van oorsprong uit Duitsland. Voor Chantal begon het varen in 2015, toen zij voor één dag in de catering aan boord van een schip werkte. Direct daarna heeft zij tussen 2015 en 2016 zes maanden in de Cariben op datzelfde tallship gewerkt. Daarna heeft zij ook op andere schepen op de Noordzee, Oostzee en Spitsbergen gewerkt. In 2019 kocht ze samen met Wessel de Catherina. In de winter ligt het schip in Rotterdam en zijn ze bezig met onderhoud om het schip vaarklaar te houden voor de zomertochten met gasten op de Oost- en Noordzee. Als het goed past, vaart ze net als Wessel in die periode ook op andere schepen. Vooral het samen met de scholieren werken aan dek en onderhouden van het schip is iets wat zij heel erg leuk vindt aan School at Sea.

Chantal is deze keer van Tenerife tot en met Panama aan boord.

Alex Knoop

Matroos
Alex gaat ook voor de tweede keer mee met School at Sea. Toen ze zelf op de middelbare school zat heeft ze deelgenomen aan Masterskip en dat is zo goed bevallen dat ze na haar middelbare school een opleiding tot matroos op opleidingsschip Danmark is gaan volgen. Daar heeft ze de fijne kneepjes van het werken op een tallship geleerd. Vorig jaar was Alex ook al mee met School at Sea en dat is zo goed bevallen dat ze nóg een jaartje mee gaat.

Alex is de hele reis aan boord, maar zal onderweg een paar weken vakantie nemen.

Robbert-Jan Schinkel

Matroos
Robbert-Jan gaat dit jaar voor de eerste keer mee met School at Sea en hij gaat mee als matroos. Van huis uit houdt hij erg van zeilen en gaat hij graag met de zeilboot van z’n ouders eropuit. Na de middelbare school en tussen het studeren (geneeskunde) door heeft hij ervaring op kunnen doen op verschillende tall ships waaronder de Thalassa. Daarnaast heeft hij het eerste jaar van de Enkhuizer Zeevaartschool gedaan. Helaas had hij vaak niet voldoende tijd om langere tijd mee te kunnen varen, maar nu hij zijn bachelor geneeskunde heeft afgerond, kreeg hij de kans om met deze reis mee te gaan.

Hij heeft ontzettend veel zin om samen met de leerlingen dit avontuur tegemoet te gaan. Robbert-Jan is net als Alex de hele reis aan boord.

Jelle Dam

Kok
Jelle is al twee keer eerder als kok tijdens School at Sea aan boord geweest. Hij kent de Thalassa als geen ander en zal de deelnemers in de eerste helft van de reis wegwijs maken in de keuken. Daarnaast hoopt hij natuurlijk ook dat hij ook dit jaar weer iets van zijn passie voor duurzaamheid en lekker eten op de School at Sea’ers kan overdragen!

Jelle is tot en met Panama aan boord. Daarna moeten de School at Sea’ers zelfstandig koken.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht, die op dit moment uit vier personen bestaat, houdt onbezoldigd toezicht op de activiteiten van stichting School at Sea.

Noëlle Haitsma

Voorzitter
Ervaren CEO, directeur, ondernemer en adviseur met een stevige achtergrond in private en publieke dienstensector. Noëlle helpt met haar sterk analytische en creatieve mindset organisaties om hun strategie en groei naar een volgend level te brengen.

Linked-In

Jules Pieters


Arts, een MBA en decennia aan ervaring in business coaching en prestatieverbetering. Jules is daarnaast vader van vier, waarvan er één zelf mee is geweest met School at Sea, en heeft passie voor persoonlijke ontwikkeling, het verkennen van de dynamiek van menselijke interactie en maatschappelijke vraagstukken .

Linked-In

Henk Krauwel


Voormalig Hoofd Onderwijs, Leerplicht en Jeugd in de gemeente Amsterdam. Henk loopt warm voor de kracht van het School at Sea-programma en onderschrijft de meerwaarde van het leren en ontwikkelen van vaardigheden dat aan boord plaatsvindt. Met een prettige no nonsense aanpak ondersteunt Henk School at Sea in o.a. leerplichtzaken.

Linked-In

Remko van Ommeren


Ervaren commercieel manager met een track record in het opbouwen van marktposities en het managen van groei. Deze expertise combineert Remko bij School at Sea met zijn passie voor water en watersport.

Linked-In

Klachtencommissie

School at Sea doet natuurlijk zijn best om kandidaten, deelnemers en ouders zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen. Zeker tijdens de reis, maar ook tijdens het voortraject. Toch kan het gebeuren dat je ergens ontevreden over bent. Je kan dit in eerste instantie gewoon bij School at Sea melden. Onze contactgegevens vind je hier.

Voor klachten die niet naar tevredenheid zijn behandeld, kun je terecht bij onze klachtencommissie. De contactgegevens zijn op aanvraag beschikbaar.