Verhalen van ouders

Verhalen van ouders

“Twee zeer verschillende, prachtige reizen, maar met voor ons misschien wel als meest belangrijke overeenkomst: wij zagen beide kinderen gedurende hun reis ontzettend veel blijer worden.

Wat een mooi project, School at Sea! Onze dochter Kim stapte met lichting 22/23 aan boord. Ze kan terugkijken op een fantastische reis waarvan ze socialer en zelfstandiger is geworden. Zoveel gezien, gedaan en geleerd, heel hard gewerkt en vooral ook ontzettend veel plezier gehad met de groep aan boord.  Gedurende de reis heeft ze aan boord en aan land ervaringen opgedaan waardoor ze zich versneld heeft kunnen ontwikkelen en waar ze haar hele leven profijt van zal hebben.

Kim was onze tweede SaS’er, want onze oudste dochter Floor was in 17/18 al mee geweest. Wij hebben tijdens beide reizen de kapitein en het team aan boord en aan land als zeer betrokken, betrouwbaar en professioneel ervaren. Het welzijn en de veiligheid van de kinderen wordt altijd voorop gesteld. Het schoolwerk wordt aan boord zeer goed begeleid waardoor ze onder andere veel zelfstandiger leerden plannen en meer vertrouwen hebben gekregen in hun eigen kunnen.

Ook voor en na afloop van de reis is er goede voorlichting en begeleiding voor de SaS’ers en voor de ouders, wat zowel het vertrekken als het thuiskomen en instromen terug op school makkelijker maakt. Wij vonden het als ouders een ontzettend leuke en bijzondere ervaring om op afstand onze kinderen gedurende deze zes maanden te kunnen volgen en zien veranderen.

– Annemarie Hage, moeder van Floor (2017-2018) en Kim (2022-2023)

“Onze dochter ging mee met SaS 21/22. Wat een avontuur.

Een geweldige ervaring waarin ze heel veel geleerd heeft over groepsprocessen, grenzen verleggen en doorzetten. School at Sea begeleidt de leerlingen al vanaf de aanmelding zodat zij via fondsenwerving in staat zijn de reis uiteindelijk te financieren en dus te maken. Het werd echt de reis van haar leven, mede door de uiterst goede begeleiding aan boord van het hele SaS team. Communicatie naar ons als ouders was zowel voor als tijdens de gehele reis perfect. We hebben genoten van de hele reis, zouden het alle kinderen gunnen zoiets moois mee te maken.”

– Liesbeth Corbeek, moeder van Saartje (2021-2022)

“School at Sea is echt een onbeschrijflijk unieke mogelijkheid om het leven te leven en te ontdekken in al zijn facetten. In de eerste vier weken al zie ik dat onze dochter gretig leert, enorm positief is en vol zelfvertrouwen initiatief neemt.

Wat een verschil met de normale dagelijkse schoolgang! Ik zie dat ze in een hoog tempo levenslessen leert zoals samenwerken, eigen verantwoordelijkheid, er samen uit (moeten) komen, jezelf belangrijke levensdoelen stellen, volhouden, doorzetten, initiatief nemen, er voor elkaar zijn, ontdekken, elkaar aanspreken, andere manieren van leven ontdekken etc, etc, etc.”

– Reinoud van Rooij, vader van Linthe (2014-2015)

“Meteen toen we hoorden over School at Sea waren we enthousiast. En onze zoon Stephan nog meer. De voorbereidingen waren professioneel, de staf betrouwbaar en toegankelijk.

Aandacht voor schoolwerk was belangrijk. En de aandacht voor de groepsdynamiek en individuele ontwikkeling was voor ons doorslaggevend. Natuurlijk zijn er ook dingen wel anders gegaan dan we hadden verwacht. Maar de ontwikkeling die Stephan heeft doorgemaakt is zó overtuigend. We kregen een heel nieuwsgierige en blije zoon terug die niet alleen veel van de wereld heeft gezien maar ook veel van zijn reisgenoten en zichzelf. Een niet te missen ervaring.”

– Erik-Jan Verhulst, vader van Stephan (2012-2013)