Verhalen van ouders

Verhalen van ouders

“Meteen toen we hoorden over School at Sea waren we enthousiast. En onze zoon Stephan nog meer. De voorbereidingen waren professioneel, de staf betrouwbaar en toegankelijk.

Aandacht voor schoolwerk was belangrijk. En de aandacht voor de groepsdynamiek en individuele ontwikkeling was voor ons doorslaggevend. Natuurlijk zijn er ook dingen wel anders gegaan dan we hadden verwacht. Maar de ontwikkeling die Stephan heeft doorgemaakt is zó overtuigend. We kregen een heel nieuwsgierige en blije zoon terug die niet alleen veel van de wereld heeft gezien maar ook veel van zijn reisgenoten en zichzelf. Een niet te missen ervaring.”

– Erik-Jan Verhulst, vader van Stephan (2012-2013)

“School at Sea is echt een onbeschrijflijk unieke mogelijkheid om het leven te leven en te ontdekken in al zijn facetten. In de eerste vier weken al zie ik dat onze dochter gretig leert, enorm positief is en vol zelfvertrouwen initiatief neemt.

Wat een verschil met de normale dagelijkse schoolgang! Ik zie dat ze in een hoog tempo levenslessen leert zoals samenwerken, eigen verantwoordelijkheid, er samen uit (moeten) komen, jezelf belangrijke levensdoelen stellen, volhouden, doorzetten, initiatief nemen, er voor elkaar zijn, ontdekken, elkaar aanspreken, andere manieren van leven ontdekken etc, etc, etc.”

– Reinoud van Rooij, vader van Linthe (2014-2015)

“Onze dochter ging mee met SaS 21/22. Wat een avontuur.

Een geweldige ervaring waarin ze heel veel geleerd heeft over groepsprocessen, grenzen verleggen en doorzetten. School at Sea begeleidt de leerlingen al vanaf de aanmelding zodat zij via fondsenwerving in staat zijn de reis uiteindelijk te financieren en dus te maken. Het werd echt de reis van haar leven, mede door de uiterst goede begeleiding aan boord van het hele SaS team. Communicatie naar ons als ouders was zowel voor als tijdens de gehele reis perfect. We hebben genoten van de hele reis, zouden het alle kinderen gunnen zoiets moois mee te maken.”

– Liesbeth Corbeek, moeder van Saartje (2021-2022)