Voor alles een eerste keer

20-10-2024 | 2024 - 2025

Vandaag was weer een vrolijke dag op de Thalassa! Iedereen heeft vannacht lekker rustig kunnen slapen, want we liggen namelijk even voor anker in Frankrijk. De zeeziekte was bij iedereen weer weggezakt en we mochten vandaag ook voor het eerst even onze telefoon om naar huis te bellen. Het was heel fijn om al onze ouders, vrienden en familie te kunnen spreken.

Na het ontbijt had Sam ons ook verteld over de nieuwe wachten. Vanaf morgen beginnen we namelijk met het “twee dagen school, twee dagen wacht”-schema. Ik zit in de wacht van 12 tot 4. Dat is geloof ik best een pittige wacht, maar ik kijk er wel heel erg naar uit om midden op de oceaan ‘s nachts naar de sterren te kijken. Als vieruurtje had de keukendienst van vandaag superlekker bananenbrood gebakken. Iedereen was daar heel erg blij mee, zeker omdat we vandaag de eerste officiële (halve) schooldag hebben gehad.

Ook voor de eerste juice is het inmiddels al tijd. We zitten hier namelijk al een week en we beginnen elkaar steeds beter te leren kennen. Wie zou het eerste SaS 24-25 koppel worden?

Anyways, vannacht rond 2 uur gaan we door naar Spanje. Hopelijk hoeven we iets minder op de motor en voor het eerst echt gaan zeilen. Ik ga in ieder geval vannacht alvast lekker over het Spaanse zonnetje dromen.

Veel liefs van mij
Bente