Een frisse wind

13-10-2024 | 2024 - 2025

Op een hele, hele winderige zondag 13 oktober was het dan eindelijk zo ver. De 37 deelnemers aan School at Sea 2024-2025 trokken vanuit heel Nederland naar het Friese Harlingen voor het inschepen op de Thalassa. Die nieuwe lichting SaS’ers brengt een hele hoop nieuwe en frisse energie met zich mee en ik heb er zin in om (weer) met een nieuwe groep aan deze mooie reis te beginnen.

Ook de bemanning van de Thalassa heeft niet stilgezeten. Als een heuse tornado hebben zij de afgelopen keihard gewerkt om het schip weer helemaal op orde te maken voor weer een tripje naar de Cariben. Als je daarbij denkt aan het herstellen van wat krasjes in de lak dan heb je het mis: elk jaar weer worden er verbeteringen doorgevoerd waardoor het leven aan boord nóg een stukje gemakkelijker, mooier en leuker wordt. Quality of life improvements zoals dat in mooi Nederlands heet.  

Tot slot waait er ook bij School at Sea nieuwe inspiratie naar binnen: voor het eerst in jaren deel ik mijn rol aan boord met een andere ervaren School at Sea-docent. Karlijn, die in schooljaar 2018-2019 al als docent mee was, gaat dit jaar weer een stukje mee. Daardoor kan ik onderweg even naar huis voor de feestdagen (ook wel weer eens prettig) én worden er allemaal nieuwe ideeën geopperd. Brainstormen over verbeteringen gaat toch net even wat makkelijker als je sparringpartner al een idee heeft van hoe het leven en werken aan boord eigenlijk is. Ik kijk er ontzettend naar uit om dit jaar samen de rol van project-/onderwijscoördinator te vervullen. Zo brengt ook mijn 7e jaar School at Sea toch weer nieuwe dingen.

Nu alleen nog zo’n lekkere frisse wind in de zeilen en dan op naar Tenerife! 

Sander
(Onderwijscoördinator aan boord 2024-2025)