Naar zee

17-10-2024 | 2024 - 2025

Vandaag was het eindelijk zo ver, na een heerlijk ontbijt en het controleren of alle hutten zeevast stonden konden we dan eindelijk gaan vertrekken!!

Iedereen had er super veel zin in, nu is School at Sea 24/25 echt begonnen. Het plan is om binnen 5 dagen in Spanje te zijn. Omdat we vandaag zijn vertrokken betekent dat ook dat het wachtlopen is ingegaan. Ik zit in de wacht van 15.00 tot 18.00 en 3.00 tot 6.00. Ik vind het wacht lopen heel erg gezellig en leerzaam. Tijdens het varen eten we altijd in de ochtend brood, in de middag warm en in de avond weer brood. De lunch vandaag was vandaag pasta, dat was echt heel erg lekker.

Omdat wij wachtlopen van 3.00 tot 6.00  in de ochtend gingen we al vroeg naar bed, na het lezen van de eerste sailmail van onze ouders dook onze wachtgroep dan ook meteen het bed in.

Maar toen om 22.30 toen we net sliepen, ging het brandalarm af! Iedereen was zo snel mogelijk op het middendek. Sommigen nog half in pyjama. Het bleek vals alarm dus sliepen wij daarna nog even verder, maar we hadden wel goed gereageerd. Na deze onderbreking ging ik weer slapen en om 2.30 uur werden we alweer wakker gemaakt voor onze wacht. Gelukkig niet met een brandalarm maar gewoon door iemand die op de deur kwam kloppen.

Heel fijn dat we eindelijk vertrokken zijn!!

Annabel