Sinterklaas op Cabo Verde

05-12-2023 | 2023 - 2024

Het is weer zover! De goedheiligman is langsgekomen op de Thalassa. Alle schoenen bij de mast in de salon op een rijtje, met een heerlijke chocoladeletter erin. Iedereen was blij en vrolijk. Het is natuurlijk Sinterklaas, maar we komen vandaag ook aan op Kaapverdië!

Na een lekker ontbijtje (havermout) ging ik samen met onze wacht in de salon een sinterklaasgedicht maken. We hebben op Tenerife cadeautjes gekocht voor onze parallel-wacht (dit is de wacht van dezelfde tijd maar in de andere ploeg, die dus de andere twee dagen wacht hebben als wij school hebben) en voor hen hebben we ieder een persoonlijk gedicht gemaakt. We konden de crew en de docenten natuurlijk niet vergeten dus daar hebben we ook een groot gedicht voor gemaakt.

Toen was het tijd en gingen we voor anker in Kaapverdië. Op het eerste gezicht zag het er super leuk uit. Gekleurde huisjes en mooie gebouwen, maar het was redelijk ver weg omdat we voor anker gingen. We lagen in een baai. Van onze aardrijkskundedocent hebben wij geleerd dat deze baai eigenlijk een caldeira is! Dit is een ingestorte magmakamer van een vulkaan.

We zijn fruit en groente gaan halen op de kant. Mijn wacht en ik gingen met de bijboot naar land om zo deze kratten en dozen op te halen. Aan land was het prachtig! Het heeft een hele andere sfeer dan thuis, maar het is een super gezellige sfeer. Nadat we tot onze knieën in het water stonden om de kratten in de bijboot te leggen, gingen we weer terug naar huis (de Thalassa natuurlijk) Hier kwamen we aan met trossen bananen en heerlijke fruit en groenten.

Tijdens het vieruurtje hebben we de cadeautjes uitgewisseld en lekkere pepernoten gegeten. Nadat iedereen zijn cadeautjes en gedichten had gekregen kregen we super leuk nieuws: we mogen vannacht in de hangmatten slapen op het dek!!!

Na het avondeten is iedereen met zijn hangmat een goed plekje gaan opzoeken. We hebben een hele gezellige nacht gehad, maar al snel begonnen mensen naar hun bed te gaan omdat de hangmat toch niet al te lekker lag, maar super gezellig was het natuurlijk wel!

De allerliefste groetjes,
Kyra : )