Teneri… A Coruña in zicht!!!

07-11-2023 | 2023 - 2024

We zijn deze avond aangekomen in A Coruña in Spanje! Eindelijk een warm land. De dubbele lagen thermokleding worden ingeruild voor korte broeken en de zonnebrillen kunnen op! Na een succesvolle aanleg gingen we verzamelen in de salon. We kregen te horen dat we morgen vier uur vrije tijd kregen! Met telefoon en geld! Lekkere Spaanse lunch of een chili chicken van de McDonalds is nu de vraag. De sfeer in de boot is nu echt super goed. Morgen komt ook een einde aan onze douchestop dus dan gaat het ook weer een beetje lekker ruiken.

De zeeziekte zetpillen bleven vandaag ook in het kastje. Iedereen is inmiddels zo goed als ingeslingerd na een paar hele taaie dagen. Je merkt ook aan alles dat het wat rustiger was op zee. Iedereen was blij dat ze in hun bed konden liggen en dat niet al hun eten van tafel vloog. We hebben de zeilen al een paar dagen over bakboord dus dat betekent dat de mensen die aan stuurboord een hut hebben (de hoge kant) al die tijd half uit hun bed schoven terwijl je aan bakboord lekker knus tegen de muur rolde. Vanavond liggen we in de haven dus dan liggen we weer recht en dan kan iedereen een nachtje goed slapen.

We zijn allemaal al wel gewend aan het dagelijks leven op zee. Voor de meesten is School at Sea nu écht begonnen. Twee dagen school en twee dagen wacht. Motor uit en zeilen. Heerlijk zo. Maar Spanje is ook best leuk. Wij zijn het enige SaS jaar waarin het zo lang duurde tot Tenerife dus we hebben wel wat in te halen nog. Maar dat komt zeker goed want inmiddels hebben we het zeilen al wel een beetje door. Trekken aan een val is ook niet heel lastig. Sturen kan wel best lastig zijn maar zelfs dat hebben de meesten al door. Het tempo zit er in. We hadden al elf knopen aangetikt! Wakker worden en drie ra’s gehesen zien is ook een prachtig gezicht! We zijn zelfs al aan het vissen. Sam en Sander zijn hier enthousiast mee bezig. Ik heb er veel vertrouwen in dat we door middel van hun grote jachtinstinct veel gaan vangen. Ik kijk er naar uit de hengel te horen en te roepen: „VIS!!!“ en dan te zien dat Sander van zijn bureau opspringt en Sam uit de stuurhut komt om hem binnen te halen. Na een heftig gevecht tussen vis en man hebben we dan allemaal een hapje vis! Maar dat komt later nog wel.

Oké Mees we snappen je punt het is af en toe best leuk daar. Maar heb je geen heimwee of iets dat je mist?

Niet echt. Het voelt gek om te weten dat ons gezin thuis “normaal” doorleeft. Goed, mijn broertje moet nu alleen de afwas doen en ze missen me vast wel. Toch gaat hij gewoon elke dag naar school en doet hij af en toe wat huiswerk en krijgt na elk weekend huisarrest. Sommige mensen zouden stiekem liever thuis zijn. Met een broodje kroket en groot glas cola. Ik heb dat niet. Zelfs toen ik gisteren de hele dag over de reling hing om de vissen te voeren wilde ik toch nergens anders zijn dan hier. Met deze groep van 47 fantastische mensen op een oceaan. Dit ga ik nooit meer meemaken dus ik kan er beter nu nog even van genieten.

Helaas heb ik vandaag wel een schooldag. Maar dat hoort er ook bij natuurlijk.

Tot de volgende keer! Groetjes
Mees