(Opnieuw) vissen voeren

02-11-2021 | 2021 - 2022

Vandaag was een mengelmoes van alles en nog wat.

We vertrokken rond 08:00 uit Falmouth. Ik was doodsbang dat ik opnieuw zeeziek zou worden na een aantal dagen stil te hebben gelegen. Ja hoor, afgelopen middag voerde ik met m´n maaginhoud de visjes weer. Maar gelukkig schept het toch een band om met je maten over de reling te hangen.

Op de zeeziekte na begon het allemaal heel gewoon, maar helaas waren er problemen met de wasmachine en dat was reden voor een salonnetje. Een van de wasmachines was (wéér) niet vol genoeg gedaan, waardoor er tijdens het centrifugeren iets kapot is gegaan. Nu hebben we dus nog maar één wasmachine voor 48 personen…

Na een flinke preek van Sam ging iedereen weer rustig door waar ze mee bezig waren. De rust duurde niet lang. Sam kwam even later weer gillend de salon rennen. Iedereen schoot spontaan in de stress, maar dit keer was het gelukkig een vrolijke Sam die kwam melden dat er tonijnen aan het ´springen´ waren. Kennelijk was dit best bijzonder want ik heb Sam nog niet vaak zo opgewonden gezien. Ik moet zeggen, het waren echt wel enorme units en het was een komisch beeld om ze zo spartelend uit het water te zien springen.

Na al die tonijnen gezien te hebben, was er weer even een moment van rust, maar ook dit duurde niet lang. Even later kwamen twee meiden melden dat er veel dolfijnen meezwommen. En ja hoor, daar was de hysterie weer.

Het blijft namelijk echt een prachtig beeld om te zien hoe sierlijk de dolfijnen zich rond het schip bewegen.

Karsten