Verjaardag aan boord

26-02-2021 | 2020 - 2021 (virtueel)

Tijdens School at Sea zijn er verschillende feestdagen. Kerst, Oud en Nieuw, zelfs Sinterklaas zijn al aan de beurt geweest. Maar er zijn natuurlijk ook verjaardagen! Spannend. Je vertrekt voor zes maanden en tijdens die zes maanden ben je ook nog eens jarig! Je wordt 16, een belangrijke leeftijd, en dat vier je natuurlijk het liefst met je familie en vrienden om je heen. Dat kan nou net niet tijdens School at Sea… of toch wel? Misschien zijn je mede SaS’ers wel een beetje familie geworden, die het belangrijk vinden dat deze dag voor jou speciaal is! Ik denk het wel!

Dus stel je voor, je wordt ’s ochtends wakker gemaakt door je hutgenootjes en je beste vrienden aan boord. Je kamer is versierd en ze hebben zelfs de hele salon versierd met slingers! Bij het ontbijt mag je een doos open maken, een schoenendoos, net als met Kerst, gevuld met cadeautjes van thuis! Toch een stukje echte familie! De hele bemanning en alle leerlingen en docenten zingen een liedje voor je, en doen dat nog een keer als je op wacht komt en nog een keer als je s middags een heerlijk zelfgemaakte taart kunt aansnijden.

Inge verteld over haar ervaringen in 2018/2019

Zo werd ik wakker gemaakt in de vroege ochtend. Vandaag was ik jarig, op Cuba. Mijn lieve vriendinnetjes hadden me wakker gezongen en daarna hebben we mijn verjaardagsdoos uitgepakt. Ik had ook een heel leuk filmpje gekregen met allemaal lieve berichtjes van thuis. Het was wel heel fijn om weer even iets van thuis te krijgen. Toen kwamen er nog dolfijnen langs. Daarna moesten we eigenlijk aan school, maar wij hebben lekker cakejes gebakken als verjaardagstaart. We dachten, we maken groene cakejes. Dat past bij mijn achternaam. Ook hadden we een leuk idee om er chocolade in te doen. Toen we twee repen chocolade hadden gepakt en we ze open maakten, schrokken we heel erg en binnen een seconde stonden we gillend buiten de keuken te wachten op iemand die ons ging redden. Er zaten namelijk allemaal beestjes in de chocolade. Het was niet alleen heel vies, maar ook zo zonde van de chocolade die zo schaars is aan boord! Uiteindelijk hebben we toch nog lekker een cakeje gegeten met een theetje op het bovendek samen met Jet. Vandaag is het voor ons de laatste hele dag met Jet aan boord, want die gaat tijdens de eigen reis weg. In de middag hebben we het schip nog even schoongemaakt en we hebben lekker gezwommen. Na een supermooie zonsondergang hebben we onze tassen ingepakt, want morgen begint de eigen reis! Het was een hele bijzondere verjaardag, die ik nooit meer zal vergeten.

Inge

Jeroen uit School at Sea jaar 2016/2017 weet het ook mooi te vertellen!

Er was eens een dag waarop niemand jarig was. Toch werden er die ochtend verjaardagliedjes gezongen. Twee mensen werden ook heel de tijd gefeliciteerd. Als vieruurtje was er ook nog eens taart. En er werden 2 verjaardag dozen geopend. Hoe kon dit nou zo zijn als er niemand daadwerkelijk op die dag jarig was?!

Laat mij je vertellen hoe dit vreemde voorval ontstond. De twee mensen die die ochtend gefeliciteerd werden zijn Koen en ik. Voor Koen is het namelijk zijn aankomstdag (Koen is geadopteerd en kwam heel lang geleden op 28 februari aan in NL) waardoor hij zijn verjaardagsdoos mocht openen. Voor mij was het ook niet mijn verjaardag maar omdat ik op 29 februari geboren ben vier ik het op de 28ste in een jaar waarin de 29e niet valt.

Wel grappig eigenlijk dat er op een dag waarop niemand jarig is er toch feest wordt gevierd.

Jeroen

En Isa uit hetzelfde jaar als Jeroen beschrijft de verjaardag van een van haar vriendinnen aan boord.

Over vandaag kan ik gaan schrijven over de schooldag die ik had, maar dat is niet zo interessant. Vandaag zijn echter ook nog andere leuke dingen gebeurd.

De dag begon met een lied. Amelia was jarig en we hadden haar verrast bij de wacht. Met een groepje hebben we een speciaal verjaardagslied voor haar geschreven, want ja, je wordt niet elke dag 16. Na alle felicitaties liep ik naar beneden om voor Ken, die ook jarig was, te zingen. Twee jarigen op een dag, dubbel feest en… dubbele traktaties!

Als vier-uurtje werd voor de jarigen een heerlijke worteltjestaart gemaakt, zonder wortel. In plaats daarvan werd kokos toegevoegd. Eerlijk gezegd denk ik dat ik hem op deze manier zelfs lekkerder vind! Na die kokostaart blijk je dus veel eiwitten over te hebben en wat kan je daarvan maken? Precies! overheerlijke merengue! Dus na het avondeten hadden we ook nog eens een toetje!

Na alle festiviteiten op het schip vierde de lucht ook nog eens feest, hij kleurde helemaal roze, paars, blauw en oranje, net confetti. Het was prachtig!

Waar was dat feestje vandaag? Hier was het feestje!

ISA