Creatieve combinaties

24-03-2020 | 2019 - 2020

Vandaag had ik keukendienst; dat was even anders dan normaal gesproken. Doordat we zo lang op zee zitten, hebben we ook steeds minder gevarieerd eten. Je moet dus tijdens je keukendienst creatief zijn in dingen bij elkaar pleuren om er iets lekkers van te maken. Je maakt dingen die je thuis nooit zou maken, omdat je hier niet een supermarkt hebt waar je alles kan halen. Hier heb je de stores en daar moet je zuinig op zijn, want de stores kunnen op gaan. Hoe langer we dus nu op zee zitten, hoe creatiever de keukendiensten moeten zijn.

Ik vind het eigenlijk niet echt een probleem. Ja natuurlijk, we kunnen niet zo uitgebreid eten als thuis, maar we krijgen wel gewoon genoeg te eten. Als je dan eenmaal keukendienst hebt, vind ik het juist leuk om creatiever te zijn en om te kijken wat lekker is bij elkaar. Ook leer je veel beter om verschillende kruiden te gebruiken en daarnaast leer je alle kastjes kennen, want overal is altijd nog wel een restje of iets waarmee je iets nieuws, creatiefs kan maken.

Ook vandaag was het weer gelukt en het was me weer een keukendienst.

Elsa