Snorkelen, relaxen en verbranden

02-01-2020 | 2019 - 2020

Vamos a la playa! Vandaag hadden we een dagje vrij van het reguliere programma. We mochten namelijk naar het strand. Om 10:00 uur in de ochtend zaten we in een volgepropt, warm buurtbusje op weg naar St. Michielsbaai. Toen we arriveerden bij de bushalte, liepen we eerst naar de verkeerde plek toe, maar na een tijdje lopen over de langwerpige stenen van dood koraal kwamen we aan op de goede plek.

Het ’strand’ bestond vooral uit stenen en er was ook een voelbalveldje. Dat weerhield echter niemand ervan om lekker te gaan zwemmen, of, in mijn geval, te gaan suppen (stand up paddle-boarding). Ik had mijn duikbril en snorkel meegenomen en het moment dat ik het water insprong was ik direct verbaasd over het prachtige koraal. Er waren heel veel verschillende soorten vissen in de prachtigste kleuren; van blauw met gele stippen, tot felroze. Het koraal bestond ook uit eindeloos veel verschillende plantjes in elke grootte en vorm en het was echt supermooi!

Na het adembenemende snorkelen was het tijd om te relaxen en na een heerlijke siësta was het alweer tijd om terug te gaan met de bus. Iedereen zat, de een wat meer verbrand dan de ander, tevreden en voldaan in de bus terug naar ons huis, de Thalassa.

Albertine