Orka-alarm!

07-04-2019 | 2018 - 2019

Toen ik daarnet afval aan het knippen was, liep plots heel mijn wacht van het bovendek naar het voordek. In eerste instantie leek het erop dat ze een zeil gingen weghalen, tot plots iemand een tussenstop maakte in de salon. In de plaats van de verwachte: ‘Wie helpt er mee met zeil weghalen?’, riep die persoon: ‘Orka!’. Ik liet letterlijk alles vallen en sprintte samen met alle andere SaS’ers naar het voordek. Iedereen stond daar te bevriezen in zijn T-shirt, maar dat kon niemand iets schelen. Zo’n kans maak je niet vaak mee in je leven. Na enkele minuten zoeken, vond ik de orka ook, en twee seconden later dook er nog een andere op! Het was een moeder met een kind! Na een tijdje genieten van die twee wonderen van de natuur, ging ik mijn camera uit mijn hut halen. Op het moment dat ik dat een foto wilde trekken bleek het dat die leeg was. Gelukkig heeft iemand anders ze wel op film. Ik kijk er al naar uit om die beelden terug te kijken.

Matisse