Te warm!

04-12-2018 | 2018 - 2019

De tweede dag tijdens de grote oversteek. Eindelijk op weg naar Dominica. Mijn dag begint met een wacht van negen tot één. Het lijkt een leuke wacht te worden met veel leuke klusjes en bovendien ben ik deze wacht wachtleider. De wachtleider heeft de verantwoordelijkheid dat alles in de wacht goed verloopt. Hij stuurt iedereen in de wacht aan en zorgt dat alle klusjes gedaan worden. Wij gingen deze wacht oefenen met de zeilen, een paar blokken (katrollen) lakken en reparaties in de mast doen. Het hield helaas allemaal snel op, want na een uurtje werd de hele wacht naar beneden geroepen door Sam. Het is nooit een goed teken om op een onverwacht moment door Sam geroepen te worden. Ik ga meteen denken: wat is er het afgelopen uur verkeerd gegaan? Gelukkig hadden wij niks fout gedaan, maar dit betekende niet dat we geen probleem hadden. Wat we te horen kregen, was misschien wel erger dan een preek krijgen. Al op de tweede dag van de oversteek was iets heel cruciaals gesneuveld. De koelingen van het groentehok en barkoelkast hadden het begeven en konden niet tijdens het varen gerepareerd worden. Voor ons hield dit in dat we alles uit het groentehok, de barkoelkast en de kelder moesten verplaatsen zodat alles wat gekoeld moet worden op een koele plek staat. Het was een hele onderneming, maar als het goed is, gaat het nu alsnog goed komen met de groente en het fruit en hoeven we de komende tijd niet alleen maar bonen te eten. Laten we het hopen!

Jaïr