Goed zeemanschap

15-04-2018 | 2017 - 2018

Mayday, mayday, we are drifiting, horen we tijdens de 5-9 wacht over radiokanaal 16. Het gaat om een redelijk klein zeiljachtje dat aan het bellen is met de Franse kustwacht vanwege motorproblemen. Hoewel niet iedereen zin heeft om naar ze toe te gaan bepalen Sam en Wieske (onze tijdelijke kapitein) dat we al het zeil weghalen, de motor aanzetten en er heen varen. Ik sta op uitkijk, en al snel zie ik het kleine bootje aan de horizon verschijnen. We staan met z’n drieën op de brug, de rest is weggestuurd. Allemaal zijn we druk in de weer met de verrekijkers en aan het praten met onze stuurman Iris over wat we precies aan het doen zijn. Net voor zonsondergang hebben we het jachtje vastgemaakt aan onze boot door middel van trossen. Aan het begin van de nacht worden ze opgehaald door een reddingsboot. Hoewel het ons extra tijd kostte hebben we wel ons goede zeemanschap getoond, en hopelijk gaat het de mensen aan boord goed.

Jasmijn