Zeevast in de keuken (?)

18-03-2018 | 2017 - 2018

De dag waarop ik keukendienst had begon met alle dingen die je nog los zag staan snel zeevast te zetten. Je wil het natuurlijk niet hebben dat er ineens allemaal messen in het rond vliegen… Ineens tijdens het eten kwam er een grote golf waardoor het hele schip enorm naar bakboord helde. Tja, nu kan je het natuurlijk wel raden, niet alles stond zeevast. Ineens hoor je: ‘RED DE BAKJES! RED DE BAKJES!’ en gelijk zie je iedereen rennen naar alle borden en bakjes die nog op het aanrecht stonden van het middageten. Ineens vliegt er ook nog eens mosterdpot door de keuken heen. Waar komt die vandaan? Oh shit, de kastjes zijn open gegaan. Gelijk springt iemand er bovenop. Na nog een paar heftige golven waarin iedereen probeert te redden wat er te redden valt, wordt de schade bekeken. Pfff, gelukkig, dit keer is er niks kapot gegaan. Behalve dan dat er wat eten op de grond ligt. Ja mensen, keukendienst op zee is heel wat avontuurlijker dan je zou verwachten.

Floor