Bijna vergeten

24-02-2018 | 2017 - 2018

‘Minke, ik denk dat ik soms vergeet dat we aan het varen zijn. Of nee, niet vergeet, maar ik merk dat ik af en toe even naar de zee moet kijken om weer even te realiseren dat we toch wel echt aan het varen zijn.’ Dit is wat Fien vanmiddag tegen mij zei. Hier heb ik even over nagedacht en ik ben het helemaal met haar eens.

We wonen dan misschien wel hier op de Thalassa en we varen dan eigenlijk zowat altijd, gebeurt het toch wel eens dat je dit vergeet. Dit is helemaal niet erg, want door dan weer even naar de zee te kijken kun je weer even genieten van het feit dat we gewoon ergens aan het varen zijn, aan de andere kant van de wereld.

Mijn manier om hier weer van te genieten, is door even in het kluivernet te zitten en weer eens goed te kijken naar de zee en dan besef ik weer dat ons huis daarop vaart.

Minke N