De zeeslag

31-01-2018 | 2017 - 2018

Gisteren was het weer zo ver: Na twee weken niet gevaren te hebben, zijn we weer vertrokken uit Panama. Al beukend tegen de golven in met volle tegenwind zetten wij koers richting Cuba. Na zo lang niet gevaren te hebben, vraagt dat natuurlijk om problemen. Toen ik wakker werd gemaakt voor mijn wacht, lagen de eersten al over de reling. Zo ging dat de hele dag door. Het leek wel alsof er een slag had plaatsgevonden! Het hele achterdek lag vol met levenloze lijken en beneden was het al helemaal uitgestorven. Maar dacht je dat de crew medelijden had met deze arme zielen? Nee hoor! De vaste uitspraak van Sam: ‘toughen up princess’, kregen wij die middag nogmaals te horen. ‘Want, het zit allemaal tussen jullie oren’. Nou vraag ik me af hoe er paar liter braaksel tussen je oren kan zitten.

Adrienne