Weg met die kakkerlakken!

27-01-2017 | 2016 – 2017

De ochtend begon heel normaal. Iedereen zat aan het ontbijt en daarna ging iedereen aan school. Er werden een paar klusjes gedaan op het schip, maar er gebeurde nog niet heel erg veel. Dat was tenminste wat we dachten, maar achter alle hoekjes en gaatjes waren wel zeker kleine beestjes druk bezig…!

In de middag ging een klein groepje boodschappen doen. Dit is de laatste keer met Jelle er nog bij, dus nu moeten we al zijn trucjes écht onthouden. Op het schip werden alle spullen die aan boord kwamen gesorteerd en geteld. Later zouden we gaan beginnen met de grote schoonmaak, voordat we naar Cuba gingen. Tussendoor waren er nog steeds overal beestjes bezig.

Toen kwam het: Sam ontdekte een ontploft pak room in het magazijn en dat moest echt meteen worden schoongemaakt.

Jeroen en ik werden erop afgestuurd om het probleem op te lossen. De eerste pakken waren nog niet heel erg en die waren redelijk schoon, maar verderop gingen de beestjes nog steeds verder. Jeroen en ik kwamen bij de laatste pakken en nu zagen we het echte probleem. Het pak dat was ontploft was een grote gele brij geworden en overal zaten beestjes. Toen ik het kapotte pak oppakte zaten er overal maden, torren en kakkerlakken! Deze pakken gaf ik meteen door aan Jeroen die ze overboord gooide. Toen alle pakken weg waren moesten we alles schoonmaken en speciaal spul tegen kakkerlakken spuiten.

Nu is alles schoon in het magazijn, maar we zijn natuurlijk niet helemaal van de kakkerlakken af. Gelukkig heeft Sam verteld dat hij in Cuba nog een bom zal droppen om ze echt weg te krijgen. Nu nog zeilen en dan zullen ze echt weg zijn gelukkig.

Lennard