Dagen?

19-11-2016 | 2016 – 2017

Wat voor dag is het vandaag? Vandaag is het wachtdag 1. Iedereen aan boord weet wat dat betekent. Groep 1 heeft wacht, groep 2 heeft school. Of het nu maandag is of donderdag, op de oceaan maakt het allemaal niet uit en dus weet niemand uit zichzelf wat voor dag het is. En zo rijgen de dagen zich aaneen. Kwart voor acht een ontbijt, om 11.00 uur een hapje, om 13.00 uur de lunch, om 16.00 uur een hapje en rond de klok van half 7 eten we weer. Ondertussen vaart het schip maar door en door en door en niemand weet nog wat voor dag het is. Het is een heerlijk ritme, alsof je met een duikfles op onderwater bent en ook geen idee meer hebt wat onder en boven is want je zweeft er lekker tussenin. In tegenstelling tot aan de wal heerst hier een heerlijk constant ritme. Vier uur op, acht uur af en weer vier uur de wacht in en op de schooldag vier mooie blokjes studeertijd en dat in combinatie met 25 graden, een fijne bries en een mooi gezelschap.

Jeroen (projectleider en docent)