Walvissen op een paar meter afstand

19-03-2016 | 2015 - 2016

Er was eens een rustig scheepsovernamedagje aan boord van de Regina Maris. Ik lag rustig in mijn bed te lezen en te genieten van de scheepsovername die zo kalm verliep. Totdat ik veel rumoer hoorde en er naar beneden werd geschreeuwd: “WALVISSEN, KOM SNEL! HEEL DICHTBIJ!”

Ik kwam zo snel mogelijk aan dek en ik zag dat we langzaam inliepen op een groepje van drie of vier potvissen. Als je op het voordek stond, kon je ze goed bekijken en we kwamen dus geleidelijk dichterbij. Potvissen zijn (gelukkig) enorm trage beesten en we kwamen vlak naast ze te varen. We konden de prachtige dieren zien vanaf een paar meter afstand en ik vond het geweldig.

We voeren een tijdje met ze mee en op het moment dat we ze dreigden in te halen en Martin de motor wilde uitzetten, zagen we een gigantische staart naast ons omhoog komen en één van de potvissen dook. Al snel volgde de rest. Ik vond het geweldig om de walvissen van zo dichtbij te zien en het was een heel speciaal moment. Zeker toen we later hoorden als als je walvissen gaat spotten met een bedrijf, je dan niet dichter dan drie bootlengtes bij de walvissen mag komen. We hebben ze van zoveel dichterbij gezien! Echt een mooie gebeurtenis en een goed begin van ons verblijf op de Azoren!

THIJS