Sterren onder water

14-03-2016 | 2015 - 2016

Eigenlijk is het vreemd dat hier nog geen blogje over is geschreven, aangezien we het de hele reis al elke nacht op zee meemaken. Misschien is het juist daarom: het is voor ons zo gewoon geworden dat niemand er echt meer van opkijkt. Toch is het nog steeds even prachtig. Ik heb het hier over de lichtgevende algen, die je in de nachtwachten als een soort gezonken sterren overal om je heen ziet, met name vlak naast de boot. Soms is er in de verte een golf met een felverlichte schuimkop wat ook een prachtig gezicht is.

Je hebt twee soorten glinsteringen: de sterren, die in kleine vlokjes door het water drijven, en de bliksems, die een klein gebied in een flits verlichten. En natuurlijk: hoe helderder het water, hoe mooier. Als we op de motor varen zie je in de kielzog ook een spoor van sterren die in een soort spiraal om elkaar heen draaien.

Kortom: tijdens de nachtwacht zie je boven je stilstaande en voor, naast en achter je snel bewegende sterren.

TESSE