Docenten

11-12-2015 | 2015 - 2016

In Nederland mogen de leraren geen relatie hebben met leerlingen, de leerlingen niet slaan en ik denk al helemaal niet gokken met de leerlingen. Deze laatste regel is de afgelopen week meerdere malen overtreden: de docenten hebben toegegeven aan de nieuwe verslaving aan boord.

Ben, een van de leerlingen, heeft deze nieuwe verslaving aan boord gehaald. Het is blackjack, maar dan met gele touwtjes i.p.v. fiches. Het geïnnoveerde blackjack is nog niet helemaal uitgewerkt: de touwtjes die door Ben en Benjamin geknipt zijn, die kan je op je gemak ook zelf knippen. Dus voor het Regina Casino is het geen “bankable” spel. De docenten hebben er de afgelopen weken flink op los gegokt. Het lijkt allemaal onschuldig, de inzet is meestal ongeveer 2 euro, maar de eerste nacht ging het al mis. Jan was blut en jaja daar komt het, de valkuil in het gokken, hij ging lenen omdat hij geen geld meer had. Hij stond gelijk al rood en hij heeft toen zijn lening afbetaald met streepjes op de frisdranklijst. Zo hard kan het dus gaan van een onschuldig spelletje naar een serieus verslavingsprobleem.

Dit wordt allemaal vrolijk gestimuleerd door de docenten die per slot van rekening “altijd” het goede voorbeeld geven. Je kunt het al zien; serieuze schulden worden hier aan boord gecreëerd en dit is pas het begin. Straks wordt de inzet het poetsen van de wc’s voor iemand omdat hij/zij blut is.

Gelukkig zitten wij in Zuid-Afrika op school. Daar zijn de regels wat losser en is dit gewoon toegestaan natuurlijk…

FRISO