Echt zeilen

27-10-2014 | 2014 - 2015

Sinds dat we zijn uitgevaren hebben we maar één keer echt gezeild dat was toen we vanuit IJmuiden kwamen en dat hield niet lang stand. Maar vanochtend (27-10) gebeurde het dan eindelijk; de motor ging om 8 uur uit en bijna alle zeilen werden gehesen. Eindelijk dus echt zeilen zonder motor. Dat is het mooiste geluid op de hele boot, de stilte…

Eerst het groot zeil, fok, buiten kluiver, binnen kluiver, bezaan en schoener. Later, rond een uur of 5 werden de topzeilen gehesen en gingen al weer omlaag rond 6 uur, behalve de schoener die bleef nog een hele tijd omhoog. Met alleen de zeilen gehesen gingen we met een snelheid van 7 knopen en toen de zeilen omlaag gingen hadden we een top snelheid van 10.7 knopen! Maar dan is het toch jammer dat dat niet zeilen was maar motoren met de wind mee, maar wel heel vet om zo hard te gaan!!

Ik denk dat er nog genoeg tijd is om echt te zeilen in de komende zes maanden…

Hessel