Sija ging op selectieweekend

03-07-2014 | 2014 - 2015

Vrijdag was het zover. Eindelijk ging ik op weg naar het selectieweekend. En dat ging al helemaal op een School at Sea-manier. We moesten namelijk veel zelf doen: tent opzetten, eten koken, tafel dekken, afwassen. We waren in zes groepen verdeeld. Ik zat in de afwasgroep. We hadden die avond gebarbecued dus mijn groepje moest de hele avond vette borden schoonmaken. Dat werd een heel stuk leuker toen er een handdoekengevecht begon.

Zaterdag zijn we het bos in gegaan om te mediteren. We kregen de opdracht om een paar minuten het bos in te staren en daarbij je gedachten te observeren. Conclusie: die gaan alle kanten op zonder dat je dat van tevoren had bedacht. Ook hebben we stelten aan elkaar gemaakt waarmee we moesten lopen. Dat was nog niet zo makkelijk! We kregen de tip om af te kijken. Dat hoor je op school echt nooit! Maar dit is dan ook School at Sea.

De avond moest natuurlijk de leukste avond van ons leven worden. Er werd een parcours uitgezet dat we geblinddoekt moesten afleggen. Je moest ook aan het eind van een bank een koprol maken. Doodeng vond ik dat want je wist niet of er daarna nog iets onder je zat. ‘Ik maak echt geen koprol!’, riep ik. ‘Zoek het maar uit.’ Toch werd ik vervolgens gewoon van de bank gekieperd en kwam gelukkig op twee matrassen terecht. Het parcours eindigde bij het kampvuur waar we tot drie uur ’s nachts hebben gezeten.

Het was een erg leuk weekend. Aan het eind had ik echt het idee afscheid te nemen van een abnormaal groot gezin.

Sija